Beweeg je lichaam - Beweeg je ziel
 Contact & Info   Visie en doel   Kalender   Team 

Emotioneel lichaamswerk


Wat is Emotioneel Lichaamswerk® ?

Emotioneel lichaamswerk (ELW) ® is een doeltreffende methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het richt zich op de mogelijkheden van mensen. ELW ® gaat er van uit dat je kan leren zelf de kwaliteit van je leven te bepalen en dat kan bijvoorbeeld een leven vol levenslust, creativiteit en zelfvertrouwen zijn.

Waarom Emotioneel Lichaamswerk® ?

Met Emotioneel Lichaamswerk® ontdek je in een ontspannen sfeer hoe je met je gevoelens om kan gaan. Als je gevoelens en emoties negeert of erdoor wordt overspoeld, kost dat energie. Door te bewegen, zet je alles wat je vast gezet hebt letterlijk weer in beweging. Door intensief te ademen, kom je meer in contact met wat in jou leeft en door geluid te maken geef je daar uiting aan.

De technieken

Ademen, bewegen en geluid. Via lichaamsgerichte oefeningen kom je opnieuw in contact met je gevoel. Je wordt je bewust van je gevoelens en emoties en leert hiermee om te gaan. Spanningen worden geleidelijk losgelaten. Je ademhaling is hierbij één van je graadmeters. Er ontstaat ruimte voor nieuwe ervaringen. Je gaat voelen wie je bent, hoeveel kracht je hebt en hoe je die kracht gebruikt. Zo kun je bewust kiezen voor wat jij in je leven belangrijk vindt.

Met deze methode is ruim 20 jaar ervaring opgedaan. In heel Belgie en Nederland worden de trainingen gegeven.

Voor wie is Emotioneel Lichaamswerk® ?

Emotioneel lichaamswerk® is bedoeld voor mensen die zelf de kwaliteit van hun leven willen verhogen. Mensen die willen leren om de signalen van hun lichaam en geest te herkennen en daarnaar te gaan luisteren.

Emotioneel Lichaamswerk® kan individueel, in duo, of in een veilige groep.

Twijfel ?

Geen lenig lichaam? Geen probleem. Voor de oefeningen hoef je helemaal geen sporter te zijn. Je doet alles op eigen tempo en ritme. Je wordt uitgenodigd je lichaam met zijn mogelijkheden te gebruiken. Indien je twijfelt of ELW® iets voor jou is, neem dan gerust contact op.


Begeleiders zijn:
Groepsaanbod

De opleiding bereidt je voor om op een zelfstandige basis of binnen je werk mensen te begeleiden. De opleiding is zo opgebouwd dat je vanaf het derde jaar kan kiezen voor de specialisatie 'begeleiden van groepen met ELW ®' of 'individuele begeleiding met ELW ®'.

Start eerste jaar beroepsopleiding / Groeijaar

Dit jaar staat open voor iedereen die reeds vertrouwd is met Emotioneel Lichaamswerk® (minimaal 1 basiscursus) en interesse heeft in een intens groeitraject. Dit jaar is tevens verplicht als je met de opleiding verder wil gaan.

Tijdens dit jaar ligt de nadruk op zelf intens ervaren wat Emotioneel Lichaamswerk® met je doet. Dit houdt in dat je eigen proces veel aandacht krijgt. De hechte band met je groepsgenoten, gecombineerd met het Emotioneel Lichaamswerk® , zal je stimuleren om steeds verder te onderzoeken wie je bent, wat je eigenheid is, hoe je in het leven staat. Ter verdieping van je ervaring oefen en doorleef je de gerichte oefenopdrachten; dit zowel individueel als in kleine groepjes. Met ondersteuning van de trainers werk je aan (je) eigen individuele leerdoelen.

Naast je persoonlijke ontwikkeling raak je vertrouwd met de technieken en met de theorie. Je neemt per module de aanbevolen literatuur door.

Op het einde van dit jaar is er een evaluatiemoment voorzien. In deze opleiding is je evaluatie van groot belang. Als je wil doorgaan naar het tweede jaar, heb je een positieve evaluatie van het team nodig.

BegeleidingSyntia Van Erdeghem
Volgende activiteiten zijn gepland:
Emotioneel Lichaamswerk® Groeijaar/Opleiding
06-06-201919u0022u00Kennismakingsmoment
Syntia Van Erdeghem
>> Lees meer
13-06-201910u0018u00Groeijaar/Opleiding 2018-2019 Module 7: integratie
Team van begeleiders
>> Lees meer
14-06-201910u0018u00Groeijaar/Opleiding 2018-2019 Module 7: integratie
Team van begeleiders
>> Lees meer
15-06-201910u0018u00Groeijaar/Opleiding 2018-2019 Module 7: integratie
Team van begeleiders
>> Lees meer
16-06-201910u0018u00Groeijaar/Opleiding 2018-2019 Module 7: integratie
Team van begeleiders
>> Lees meer
05-09-201919u0022u00Kennismakingsmoment
Syntia Van Erdeghem
>> Lees meer